Schetsweek

in de Zeeheldenbuurt

Begin april organiseerde Parteon in de Zeeheldenbuurt in Wormerveer een schetsweek. Bewoners werkten deze week samen met de gemeente Zaanstad en Parteon aan een plan voor een ‘nieuwe’ Zeeheldenbuurt waar bewoners zich thuis voelen.

Seniorenmiddag

In de schetsweek organiseerden we onder andere een workshop voor senioren uit de buurt. De oudere buurtbewoners informeerden ons over hun woonwensen. Zo zouden ze graag een paar kleine appartementenblokken willen toevoegen aan de buurt om daar met andere senioren te wonen. Met appartementen die ongeveer even groot zijn als hun huidige woningen, minimaal twee slaapkamers, een apart toilet en natuurlijk met een lift in het gebouw.


Knutselen met snoep

De Zeeheldenbuurt is een wijk voor jong en oud. Ook de buurtkinderen waren daarom van harte welkom tijdens de schetsweek. Zij maakten tekeningen van hun dromen over de Zeeheldenbuurt en knutselden hun eigen speeltuin van snoep. Dit leverde veel creatieve ideeën op met onder andere schommels en trampolines.


Afsluiting van de eerste schetsweek

Op de laatste avond blikten we terug op een mooie week waarin we veel bewoners spraken en ideeën hebben opgehaald. We onderzoeken nu alle mogelijkheden en organiseren een tweede schetsweek waarin we samen met de bewoners aan de slag gaan met het vervolg.

De Zeeheldenbuurt

In de Zeeheldenbuurt in Wormerveer staan 178 woningen, dit zijn huur­woningen en woningen van particuliere eigenaren. De huurwoningen zijn toe aan een uitgebreide opknapbeurt en funderingen van woningen moeten worden hersteld. Samen met de huurders, particuliere eigenaren en de gemeente Zaanstad zoeken we naar de best mogelijke oplossingen zodat straks weer met veel plezier in de buurt gewoond kan worden.