Voormalig Raadhuis Assendelft

Met zijn karakteristieke natuurstenen banden en versierselen boven ramen en deuren is het voormalig raadhuis van Assendelft een markant pand in de Dorpsstraat. Het is gebouwd in 1898 en ontworpen door de toenmalige rijksbouwmeester ir. C.H. Peeters. Boven aan de gevel prijkt het wapen van Assendelft: een wit paard. Bij het ontstaan van de gemeente Zaanstad in 1974 verloor het gebouw zijn functie als gemeentehuis. Daarna heeft er een hulp­secretarie, politiepost en de Archeologische Werkgemeenschap Nederland in gezeten.

Nu is de Herbert Vermeulen Stichting beheerder van dit historische pand van Parteon en organiseert er culturele en maatschappelijke activiteiten. Zo is er het Historisch Genootschap Assendelft gehuisvest. Daarnaast is het voormalige raadhuis ook een trouwlocatie.

Colofon

Parteons is een uitgave van Parteon. Tekst en eindredactie: Team Communicatie Parteon. Fotografie: Edwin Walvisch (pagina 2 en 6), Mike Bink (pagina 1 en 4). Rubriek Toen en Nu: Gemeentearchief Zaanstad. Grafisch design: Sixtyseven Communicatie. Disclaimer: Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Parteon

Postbus 22

1520 AA Wormerveer

Marktstraat 52

1521 DZ Wormerveer

(075) 627 50 00

Heeft u een vraag of een reparatieverzoek?

Volg ons!