in het kort

Afvoer verstopt?
Geen chemicaliën!

Een verstopping van de afvoer is heel vervelend en vraagt om een snelle oplossing. Maar dat is niet grijpen naar chemische ontstoppingsmiddelen. Die zijn schadelijk voor uw gezondheid maar ook voor de afvoer.


Daarnaast wachten de riool­specialisten van SOP 48 uur met het reinigen van het riool als er chemicaliën zijn gebruikt. Heeft u een verstopping, draai eerst het sifon los en maak deze schoon. Met een gootsteenontstopper krijgt u de riolering weer werkend. Is de afvoer nog steeds verstopt? Bel dan het rioleringsbedrijf. Kijk op parteon.nl welk bedrijf u hiervoor moet bellen. Voorkomen is natuurlijk het beste. Gebruik de afvoer waar het voor is bedoeld. Dus spoel geen frituurvet, medicijnen, poetsdoekjes, maand­verband, chemicaliën en etensresten door het toilet. Dat verstopt het riool en het komt uiteindelijk ook allemaal in ons water terecht.

Buiten genieten
tussen de buren

Mooi zomerweer nodigt natuurlijk uit om lekker buiten te leven. Heerlijk ontbijten op het balkon of gezellig barbecueën in de tuin. Denk tijdens het buiten genieten ook aan uw buren.


De rook van een smeulende barbecue of knetterende vuurkorf kan hinderlijk zijn. Kies een veilige plek en houdt rekening met de windrichting en rookontwikkeling. Kijk op brandweer.nl hoe u veilig kunt barbecueën.

Half miljoen likes
voor HuisjeHuisje

De populariteit van de woningruilapp HuisjeHuisje groeit. De gratis app maakt het makkelijker om woningen te ruilen. Inmiddels zijn 26 woningcorporaties aangesloten.


De app kreeg de afgelopen negen maanden een half miljoen likes. Ongeveer 14.000 huurders in de Randstad hebben de app op hun smartphone staan. Dat heeft inmiddels geleid tot ruim 3500 online matches. Is ruilen misschien voor u ook interessant? Download dan de app in de App Store of Google Play.