De tuin onderhouden heeft veel voeten in de aarde. Vooral voor oudere bewoners is het vaker een last dan een lust. Daarom stroopte een groep vrijwilligers en bewoners de mouwen op om verschillende tuintjes aan de Kerkstraat in Wormerveer op te knappen.

Veel gezelliger

“Mijn voortuin ziet er nu veel gezelliger uit” vertelt mevrouw Van der Velde enthousiast. Zij is een van de bewoners wiens tuintje een opknapbeurt kreeg: “Ik ben heel blij met de vrijwilligers. Zelf loop ik met een rollator. Dus je kunt je voorstellen dat tuinieren lastig is.”


Sociaal tuinieren

Samen tuintjes opknappen en onderhouden noemt Stichting Present ook wel ‘sociaal tuinieren’. Het doel is tweeledig: zorgen voor nette tuintjes én betere contacten tussen bewoners. Aan deze eerste onderhoudsbeurt in Wormerveer werkte Stichting Present nauw samen met Parteon, Zaankanters voor Elkaar en Gemeente Zaanstad. Vele handen maken licht werk.


Groot succes

Dankzij maar liefst 25 vrijwilligers en bewoners zijn de tuintjes aan de Kerkstraat klaar voor de winter. Daarnaast zorgde de reuring in de straat voor leuke ontmoetingen. Parteon is van plan om, samen met de partners, het initiatief te herhalen.

Doet u ook mee?

Bent u op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding en helpt u anderen graag een stapje verder? Stichting Present Zaanstreek heeft verschillende initiatieven. Aanmelden kan via onderstaande link.