De geur van cacao

terug in de Pette-Boon fabriek

Wie weleens in Wormerveer komt, kent ongetwijfeld de Pette-Boon fabriek met zijn opvallende toren. Het monumentale gebouw werd eind vorige eeuw gered van de sloop en is nu het kantoor van Parteon. Het fabrieksgebouw is gebouwd in 1919 en bestaat dus 100 jaar! Parteon stond in oktober stil bij dit jubileum.

Toermalijn op bezoek

We ontvingen 100 kinderen van de nabijgelegen basisschool Toermalijn. Vol enthousiasme deden zij diverse chocolade­workshops en het programma werd afgesloten met een heuse chocoladedans!


Bijzondere film

Ook maakten we een bijzondere film met oud-medewerkers van de chocoladefabriek. Deze kunt u hier zien.


Festival Zaanse Industriecultuur

Als locatie van het Festival Zaanse Industriecultuur, was iedereen welkom om de chocoladefabriek in bedrijf te ontdekken. Bijna 250 mensen grepen deze kans aan om een kijkje te nemen. Zo brachten oud-fabrieksmedewerkers, huurders, omwonenden en Parteon-medewerkers met familie een bezoek aan wat voor even weer voelde als de Pette-Boon fabriek!


Wist u dat...

... de koetjesreep oorspronkelijk uit de Pette-Boon fabriek komt?


... Dick Laan, de schrijver van de Pinkeltjes-boeken, in de Pette-Boon fabriek heeft gewerkt?


... de oudste sociale huurwoningen in de Zaanstreek, aan de Prins Hendrikstraat in Krommenie, nog altijd in het bezit zijn van Parteon? En dat fabrikanten opdracht gaven voor de bouw van deze (en vele andere) woningen voor de fabrieksarbeiders?