Altijd een gezellige sfeer in

Het Veerhuis

“Op maandag is mijn handwerkclubje, op woensdag gaat Ed klaverjassen en op maandag en donderdag vind je hem bij de biljarttafel.” Coby en Ed Meijns komen graag in recreatiezaal het Veerhuis in seniorencomplex de Zaanstroom in Wormerveer. “Er is altijd een gezellige sfeer!”

Wonen met veel plezier

“We zijn echte watersporters”, vertelt Ed. “Met onze boot voeren we altijd langs de Zaanstroom naar jachthaven ZZV. Toen we met pensioen gingen, vonden we onze eengezinswoning te groot en werd de tuin teveel gedoe. Verhuizen naar de Zaanstroom was onze eerste keuze. Lekker dichtbij het water. We zijn blij dat dit gelukt is en wonen hier nu alweer 16 jaar met veel plezier.”


Tal van activiteiten

Veel bewoners maken gebruik van recreatieruimte het Veerhuis in de Zaanstroom. Er wordt dan ook van alles georganiseerd: darten, biljarten, yoga, er is een zangclub en veel meer. Elke vrijdagochtend drinken de bewoners gezamenlijk een kop koffie. “We gaan binnenkort naar een filmavond en hebben ook de uitnodiging voor de bingo bewaard. Nog nooit gedaan, maar we gaan toch een keertje kijken. En natuurlijk zijn we ook van de partij als er een paasbrunch, kerstdiner of barbecue is. Er is met alle buurtjes een leuk contact”, lacht Coby.


Samen aan de slag

Alle bewoners betalen een contributie van €13 per jaar. Ook Parteon draagt een steentje bij. Doe je mee met de activiteiten, dan ben je gelijk lid van de activiteitencommissie en word je ingeroosterd voor bijvoorbeeld een bar- of schoonmaakdienst. Voorzitter Henk Stoop en penningmeester Kees van Vliet zorgen ervoor dat de bar gevuld is, de organisatie goed geregeld en de financiën op orde zijn. Bewoners kunnen het Veerhuis ook huren voor familiefeesten.

“Toen we hier kwamen wonen, waren we de jonkies, inmiddels zijn veel bewoners tegen de negentig. We hebben de grootste lol om onze oude mannenhumor”, lacht Ed. “Maar dat kan ook komen door de schappelijke prijs van de drankjes in het Veerhuis!”, vult Coby haar man met een knipoog aan.