Als we op een mooie herfstdag in oktober bij Wendela Berg aanbellen, is ze net terug van een weekje Turkije. Heerlijk was het in Marmaris. Leuk hotelletje, lekker weer en eten plus aantrekkelijke prijsjes.

Toch blijft Griekenland haar favoriete vakantieland. Ze is er wel dertig keer geweest. Meestal een weekje in voor- of naseizoen als de zon nog aardig schijnt maar het reizen betaalbaar is. In Griekenland vindt Wendela de mensen relaxed, de natuur wonderschoon om te wandelen en is het eten en de wijn heerlijk. Ze heeft wel een uitstapje naar een ander oord gemaakt. Andalusië en Sicilië. Om te kijken of ze toch niet iets mist. Het was er ook mooi maar Griekenland blijft haar voorkeur houden.


In het dagelijks leven vangt Wendela de kleuters van basisschool De Pyramide tussen de middag op, helpt ze ex-verslaafden hun leven weer op orde te krijgen en doet ze vrijwilligerswerk bij het Zaantheater. Om haar lichaam en geest op een gezond peil te houden, doet ze aan Pilatus, yoga, meditatie en dans. Vooral Biodanza vindt ze heerlijk. Vanuit het gevoel op blote voeten dansen met andere mensen waarbij niet gepraat mag worden. Het geeft haar zo’n vrij gevoel. Ze moet veel bewegen maar op haar eigen tempo. Haar levensmotto: genieten als het kan. Want het kan zo over zijn, weet ze uit ervaring. Het leven is zo breekbaar.

Wendela wilde een betaalbare woning
op een rustigere plek dan de hoofdstad

Al zeventien jaar woont ze in Zaandijk, een plaats die ze niet kende toen ze er kwam wonen vanuit Amsterdam. De in Den Haag geboren en getogen Wendela wilde een betaalbare woning op een rustigere plek dan de hoofdstad. Dat lukte in Zaandijk hoewel de woning wel gehorig is. Maar het bevalt goed tussen de Zaankanters. Ze geniet van de vogels in Jisperveld en inmiddels is ze ook aan de Zaanse geuren gewend. En de zee is niet ver weg want opgegroeid tussen Kijkduin en Scheveningen moet het strand wel dichtbij haar zijn.