Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen

De huren van sociale huur­woning­en worden dit jaar niet verhoogd. Dat heeft de regering bepaald. Dit betekent dat er ook geen inkomensafhankelijke huurverhoging in 2021 is.

Ook voor kamers, woonwagens en woonwagenstandplaatsen verandert de huur niet. De servicekosten wijzigen wel, ook voor sociale huurwoningen. De regering betaalt de misgelopen huurinkomsten aan Parteon. Hierdoor kunnen wij gelukkig ook volgend jaar blijven investeren in het duurzamer maken van bestaande woningen en nieuwbouw­woningen.

Eenmalige huurverlaging Sommige huurders van sociale huurwoningen hebben in 2021 recht op een eenmalige huurverlaging. De gemiddelde huurverlaging is ongeveer 40 euro. De meeste huurders krijgen vanzelf bericht hierover. Daalde uw inkomen in de loop van 2019 of in 2020? En heeft u geen brief van Parteon gekregen over huurverlaging? Dan kunt u zelf een aanvraag doen via onderstaande button.

Vrije sector De huren in de vrije sector stijgen dit jaar met maximaal 2,4 procent. De huurverhoging is daarmee voor bijna alle huurders lager dan de afgelopen jaren. Overig vastgoed Voor bedrijfspanden, parkeerplekken en overig vastgoed wordt de huur op dezelfde manier aangepast als andere jaren.