Toen Willem Spoelstra en zijn vrouw verhuisden naar hun nieuwe woning hielden ze er wel rekening mee dat ze lagere energielasten zouden krijgen. Ze woonden hiervoor namelijk op een schip en daar waren de stookkosten hoog.

Toen Parteon aangaf hun huidige woning nog duurzamer te gaan maken, waren Willem en zijn vrouw aangenaam verrast. “Op deze manier gaan onze energiekosten nog meer omlaag én dragen we met een duurzame woning bij aan een beter milieu!” “We kregen nieuwe ramen, vloer­isolatie en de zolder is goed geïsoleerd. Als ik nu bij het raam sta, voel ik niets van de kou van buiten. Dat was wel anders toen we nog op het schip woonden”, lacht Willem. Aangename plek Alle werkzaamheden zijn alweer even achter de rug. Hoewel Willem nog niet lang genoeg in zijn verduurzaamde huis woont om verschil te merken in zijn energiekosten, merkt hij wel dat het wooncomfort erop vooruit gaat. “De zolder is niet langer alleen een plek om spullen op te slaan, het is nu ook een aangenaam hobbyhoekje geworden voor mijn miniatuurboten. En als ik ’s avonds de verwarming laag zet, is het ’s morgens ook nog aangenaam.”

“Nu de zolder goed geïsoleerd is, is het een aangename plek om mijn hobby miniatuurboten te maken.”

Energieneutraal in 2050 Parteon verduurzaamt steeds meer bestaande woningen. Door te isoleren en te ventileren wordt het wooncomfort verhoogd en gaat het energieverbruik omlaag. In een goed geïsoleerde en geventileerde woning blijft het ’s winters langer warm. Het doel van Parteon is dat alle huurders vanaf 2050 energie-neutraal kunnen wonen. De aanpassingen zijn goed voor het milieu én goed voor een lager energieverbruik. En dat merken huurders in hun portemonnee. Kijk voor meer informatie op parteon.nl/duurzaamwonen