v.l.n.r.: Jeannette Schoone, Jannie Lahuis en Elisabeth Steding

De Oase is terug

“Toen ik hier 16 jaar geleden kwam wonen, zag de binnentuin er best aardig uit. Er was een vijver, er stonden planten en er waren vogels. In de loop der jaren verdween er steeds meer en er kwam niets voor terug. Toen ik foto’s zag van de binnentuin tijdens de oplevering van dit wooncomplex, ruim 30 jaar geleden, was ik verbaasd. Zo kan het dus ook! Het heette niet alleen de oase, het wás een oase!”, blikt Jeannette Schoone terug.

Samen werken aan een missie

Met het beeld van dertig jaar geleden in haar achterhoofd begon Jeannette aan een missie: de binnentuin weer laten voelen als een oase. “Er stonden hier alleen nog maar een paar verloren planten.” Tijdens een ledenvergadering van het wooncomplex trok Jeannette aan de bel. Er werd een werkgroep opgericht en de eerste ideeën werden gedeeld. Samen met Jannie Lahuis en Elisabeth Steding betrok Jeannette alle - bijna honderd - bewoners bij hun plannen. “We hebben een enquête gehouden en zijn samen gaan knippen en plakken. Velen dachten en ontwierpen mee en samen kwamen we tot een fantastisch ontwerp.”

Het financiële plaatje Er lag nu een eerste plan maar dat plan moest ook nog gefinancierd worden. “Dit pand is van Parteon maar we wilden niet meteen bij hen aankloppen. Zij hadden de laatste jaren al fors in ons wooncomplex geïnvesteerd. We benaderden - met succes - verschillende fondsen maar presenteerden onze ideeën toch ook bij Parteon. We zijn in gesprek gegaan en hebben onze wensen uitgesproken. Parteon dacht met ons mee, hielp bij de realisatie en was ook financieel bereid ons te helpen.”

Velen dachten en ontwierpen mee en samen kwamen we tot een fantastisch ontwerp

Alle ideeën verwerkt In januari begonnen de werkzaamheden. “Het is nu bijna klaar en het is zo’n fijne plek geworden. Alle ideeën zijn erin verwerkt. Met z’n drieën verzorgen we nu om de beurt een maand lang de planten. Uit verschillende hoeken krijgen we extra hulp aangeboden. Het grote genieten kan nu beginnen!”

Activiteiten organiseren Twee jaar lang zijn Jeannette, Jannie en Elisabeth bezig geweest met het project ‘binnentuin’. “Ik kijk ernaar uit om hier met vrienden te gaan zitten en om er - als er geen corona meer is - af te spreken en leuke activiteiten te organiseren. Want stilzitten is niets voor mij. Ik ben sinds drie jaar met pensioen en ik heb het eigenlijk drukker dan ooit. Ik werk veel in mijn volkstuin en ik kijk ernaar uit om in onze nieuwe binnentuin van alles te organiseren. Een bingo vanaf de balkons zou leuk zijn, een optreden van een koor vanuit de binnentuin of een vintage-markt of ….", lacht Jeanette.

Parteon biedt bewoners graag een fijn en veilig thuis. Een plek waar je je prettig voelt en aangepast aan jouw wensen en behoeften. We zijn blij dat we het initiatief van Jeannette, Jannie en Elisabeth konden ondersteunen. Samen met de huurders en alle andere betrokken organisaties is binnentuin de Oase mogelijk gemaakt.

Heeft u, net als Jeannette, een mooi idee om uw wooncomplex te verbeteren, laat het ons dan weten via info@parteon.nl. Samen kunnen we meer mogelijk maken.