Rookmelders

voor iedereen

Rookmelders kunnen levens redden en zijn per 1 juli 2022 verplicht in iedere woning. Hoe werkt het precies en waarop moet u letten?

Voor welke woningen

Rookmelders zijn verplicht in élke woning. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar geldt vanaf 1 juli 2022 ook voor bestaande woningen.

U krijgt vanzelf bericht

In een deel van de woningen heeft Parteon al een rookmelder opgehangen. De woningen die nog geen rookmelder hebben, worden daar nog door Parteon van voorzien. Huurders worden hiervoor benaderd en hoeven zelf geen actie te ondernemen.

Wie plaatst de rookmelder?

Parteon bevestigt een deel van de rookmelders zelf. Maar ook onze samenwerkingspartners, zoals cv-installateurs en co-makers die onderhoudsprojecten uitvoeren, plaatsen waar nodig rookmelders. De rookmelder moet in de verkeersruimte hangen, dat is de hal en/of de overloop in een woning.

Gebruikerskaart

Na de installatie ontvangen huurders een gebruikerskaart met de installatiedatum. Bewaar deze goed, bijvoorbeeld in de meterkast. Op deze kaart staat uitleg over hoe u de rookmelder gebruikt en hoe u de rookmelder schoonmaakt.

10 jaar garantie

De nieuwe rookmelders zijn voorzien van een niet-vervangbare batterij. De werking wordt voor 10 jaar gegarandeerd. Na 10 jaar wordt de rookmelder door Parteon vervangen voor een nieuwe rookmelder. U hoeft daarvoor zelf geen actie te ondernemen.

Waarop moet u na de installatie letten?

  • Test uw rookmelder maandelijks met de testknop.
  • Stof de opening van de rookmelder maandelijks af.
  • Schilder of dek de rookmelder nooit af.