In het kort

Parteon introduceert ‘Huurder aan Zet!

Iedereen wil prettig wonen. In huis, maar ook in de wijk! Vaak weet u als bewoner zelf het beste wat nodig is om uw woonomgeving te verbeteren. Parteon speelt hierop in.

Huurders van Parteon in Krommenie kunnen tot 1 november hun eigen plan indienen. De winnende plannen worden door de huurder zelf uitgevoerd. Welk plan het beste is? Huurders van Parteon in Krommenie bepalen zelf welk plan het beste is. Tot eind november mogen ze op hun favoriete idee stemmen. De winnaars worden in december bekend gemaakt.

Aan de slag met het bewonersblad

Wat vindt u van ons bewonersblad? Wat is goed en wat kan beter? Maar liefst 381 huurders hebben de vragenlijst ingevuld. Over het algemeen waren de reacties positief. En daar zijn we heel blij mee!

Uiteraard kijken we ook goed naar de kritische opmerkingen, die gebruiken we om het bewonersblad nóg beter te maken. Wilt u nog iets aan ons kwijt? We waarderen het enorm als u de tijd neemt om bijvoorbeeld te reageren op een artikel of om een interessant onderwerp aan te dragen.

Plan Luyt

De nieuwe bewoners van Plan Luyt ontvingen vorige maand de sleutel van hun nieuwe huis.

De woningen zijn volledig gasloos en hebben een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Van Wijnen Heerhugowaard startte eind vorig jaar met de bouw van de 23 woningen aan de Willem Sijpesteijnstraat en de Dorpsstraat in Assendelft.

Huurdelen voor jonge woning­zoekenden

Heeft u een kamer in huis over? Bij Parteon starten we dit jaar met huurdelen. Met huurdelen bieden wij jonge woningzoekenden sneller de kans op een betaalbare kamer. Financiële lasten worden gedeeld en een extra huurder in huis biedt ook gezelligheid. Jongeren zijn vaak lang op zoek naar woonruimte. En er zijn huurders in grote woningen die niet alle ruimte in huis benutten. Huurdelen kan dan een oplossing zijn. Huurders van Parteon krijgen de mogelijkheid om een kamer te verhuren onder bepaalde voorwaarden. Is huurdelen iets voor u?

Bijen op het dak

De bij is in gevaar. En dat raakt ons allemaal. De bij zorgt namelijk voor bestuiving, wat belangrijk is voor het voorbestaan van bloemen en planten. Om een duurzame leefomgeving te stimuleren plaatste Parteon al 188 zonnepanelen op het dak van het kantoor. Daar is een bijenkast bijgekomen. Een medewerker is opgeleid tot imker. Volgend jaar hopen we de eerste honing te kunnen oogsten!

Bespaartips van de energiecoach

Zelf aan de slag met verduurzamen? Plan een gratis adviesgesprek in met een energiecoach van !WOON. U krijgt slimme tips en handige bespaarproducten om uw energieverbruik in uw woning te verminderen. Dat kan een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen!

Samen sneller en slimmer

De behoefte aan betaalbaar wonen in Noord-Holland is groot. Parteon bundelt daarom de krachten met zeven andere woning­corporaties in ‘NH Bouwstroom’. Samen kijken we hoe we problemen in de woningmarkt kunnen oplossen. We willen, naast traditioneel bouwen, ook op een slimmere manier kijken naar de wijze waarop we woningen bedenken en bouwen. We zoeken naar een snelle en kwalitatieve manier, die bovendien betaalbaar en duurzaam is. Dit doen we bijvoorbeeld door centraal in te kopen en delen van woningen in de fabriek te maken. Samen willen we in heel Noord-Holland de komende jaren zo’n 750 woningen per jaar bouwen.