Gemoedelijke sfeer en

fantastisch uitzicht

Ruim zeven jaar geleden verhuisden Gerard Daamen en zijn vrouw naar hun appartement in de Eglantier aan het Rosariumpark in Krommenie. “Mijn vrouw en ik zeggen nog altijd regelmatig tegen elkaar ‘wat wonen we hier toch mooi’.”

“Toen we hierin trokken was alles nieuw dus we hoefden er niets aan te doen”, vertelt Gerard enthousiast. Het allerliefst zit Gerard op zijn balkon om van het fantastische uitzicht te genieten. Vanaf de vijfde verdieping heeft Gerard uitzicht over het groene Rosariumpark en als hij iets verder kijkt ziet hij Amsterdam. “Met Oud en Nieuw kunnen we vanaf hier zelfs het vuurwerk van Amsterdam zien!”

Actief in bewonerscommissie

Hoewel Gerard regelmatig op zijn balkon te vinden is, is stilzitten niets voor hem. Samen met zijn vrouw trekt hij er graag met de fiets op uit. Ook is hij actief in de bewonerscommissie. “Toen we hier zo’n twee jaar woonden, ben ik gevraagd voor de bewonerscommissie. In ons complex – de Eglantier – zijn zo’n veertig woningen dus er is altijd wel wat te doen. Het is leuk werk en ik ben op deze manier met een hoop dingen tegelijk bezig.”

Zo heeft de bewonerscommissie zich onlangs nog ingezet voor nieuwe rookmelders en voor drangers op de deuren. Normaal gesproken wordt zo’n drie keer per jaar een bijeenkomst gehouden voor alle bewoners van de Eglantier. Door corona zijn ze al een tijdje niet doorgegaan maar Gerard hoopt dat ze er snel weer een kunnen organiseren. “Tijdens zulke middagen houd ik altijd een woordje. Wat gaat er gebeuren in het complex, zijn er nieuwtjes te melden en zijn er nieuwe bewoners. Het is altijd erg gezellig op zulke bijeenkomsten.”

Helpen als dat nodig is

Gerard komt oorspronkelijk uit Den Haag, zijn vrouw uit Amsterdam. “Hiervoor woonden we in Assendelft. We kwamen hier voor werk en we zijn hier gebleven. Het bevalt ons hier goed. We proberen in de Eglantier een beetje op elkaar te letten en te helpen als dat nodig is. De oudste bewoners zijn al over de 90 en wonen hier vanaf het begin. We zijn blij met deze mooie plek en hopen er nog lang van te genieten.”

We zijn blij met deze mooie plek en hopen er nog lang van te genieten.