“Normaal zit hier wel zo’n

vijftig man”

Hoewel hij weg ‘moest’ uit een tijdelijke woning in zijn geliefde Amsterdam, heeft Bert Romkes geen dag spijt gehad van zijn beslissing zich in te schrijven voor een woning in Westzaan. “Ik woon hier nu zo’n zeven jaar en het bevalt me uitstekend in het wooncomplex van Lambert Melisz. Vooral in de recreatiezaal en de aangrenzende tuin kom ik heel graag.”

Bert kent iedereen hier bij naam en is altijd in voor een gezellig praatje. “Normaal zit hier wel zo’n vijftig man, maar nu door de corona is het uitgestorven”, legt Bert uit. “Alle activiteiten zijn afgelast: jeu de boules, klaverjassen, samen koken, biljarten. En elke dinsdag is hier normaal gesproken iets leuks te doen zoals de bingo, een film of een optreden.” Op gepaste afstand wordt nog wel een praatje gehouden en sociaal als hij is, blijft Bert op de hoogte van alles wat er speelt in het gezellige wooncomplex. Weer lekker fris Om er toch maar het beste van te maken, is de vloer van de recreatiezaal in de was gezet. “Er kwam toch niemand, dus hebben we alle spullen eruit gehaald en is de vloer grondig gereinigd. Hij is echt opgeknapt. De tuin is onlangs ook aangepakt! We hadden een echte tuincommissie; dus al met al ziet het er hier weer lekker fris uit.”

Groen en overal water Bert voelt zich in Westzaan als een vis in het water. Wat de plek zo fijn maakt? “Het is hier zo lekker groen. En ook niet onbelangrijk: het is hier nat. Er is overal water, je bent ook zo bij het strand. Ik heb een aantal jaar in Noord-Brabant gewoond maar daar kon ik het niet vinden. Geef mij maar Westzaan! Vanuit mijn woning kijk ik uit op de watertoren. Ja, bij het raam in mijn woning is ook een van mijn favoriete plekjes, maar dat hou ik liever privé”, lacht Bert. Of hij hier ooit nog weggaat? “Nee hoor, ik ben in mijn hele leven al zo’n zestien keer verhuisd, dat vind ik genoeg. Ik blijf hier lekker zitten. De oudste bewoonster - een vrouw van 99 jaar - is onlangs verhuisd omdat ze aanvullende zorg nodig had, dus ik verwacht dat ik hier ook nog wel even kan blijven.”